Evergreen in het nieuws nov 2017

Een nieuwe dirigent voor zanggroep Evergreen 2.0

Met de komst van Marieke Jacobse als nieuwe dirigente van Zanggroep Evergreen begint de Vughtse zangclub aan een nieuw hoofdstuk sinds de oprichting in 1983 . Na meer dan tien jaar muzikaal leiderschap in de persoon van Maartje van de Loo heeft Evergreen een waardige opvolger gevonden die met Evergreen, op haar eigen manier, het muzikale avontuur aangaat.

Afscheid nemen is nooit makkelijk. Zeker wanneer je verwend bent met twee jonge musici zoals Evergreen; een duo dat van Evergreen een moderne zanggroep heeft gemaakt met een eigentijds repertoire dat verder gaat dan alleen evergreens. Toch is in zekere zin de wisseling van de wacht ook goed geweest voor de zangclub. Een nieuwe, andere, aanpak leidt ook tot een andere mind set bij de zangers van het koor. Meer eigen inbreng in de keuze van het repertoire, meer samen bepalen wat muzikaal haalbaar is en duidelijk ook een stukje zelfreflectie zijn een paar ingrediënten die Marieke Jacobse er de afgelopen maanden ingebracht heeft.

Meer zelfsturing heeft geleid tot meer initiatief vanuit de leden en dat resulteert dan vervolgens in meer draagvlak en zangplezier. Evergreen vindt zichzelf als het ware opnieuw uit. Meer weten over ‘Evergreen 2.0’ ?  Neem contact op met Angela de Leeuw, telefoon 073-6570942 of mail naar info@zanggroepevergreen.nl of loop een keer binnen tijdens onze repetitie op dinsdagavond.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *