Voorjaarsconcert mei 2017

Zondagmiddag 21 mei was ons voorjaarsconcert in de Kruishoeve in Vught, gelegen in een mooie groene omgeving niet ver van de IJzeren Man.

Om 13.45 uur melden de koorleden zich om voor de laatste keer onder leiding van dirigente Maartje van de Loo in te zingen en nog even wat nummers door te nemen. Dit is tevens het laatste concert van onze pianist Dennis van den Tillaart. Wij als koor vinden het jammer dat zij er na respectievelijk 11 jaar en 7 jaar voor kiezen om te stoppen. Wij zullen hun vakmanschap zeker missen.

Als we om 15.00 uur met ons concert beginnen is de zaal goed gevuld. We trappen af met een lekker up tempo nummer: Let me down easy van Sheppard. Daarna een Nederlandstalig blokje met Stil in mij en Avond. Ook brengen we voor het eerst You can’t hurry love van Phil Collins ten gehore.

Voor de pauze sluit een kleine groep van het koor af met Sweet about me van Gabriella Cilmi en All of me van John Legend.

Na de pauze komt het Nederlandstalige repertoire weer aan bod met Pak maar mijn hand en De dag dat alles beter is van Nick en Simon en Ik heb je lief van Paul de Leeuw. Daartussen

nog het Engelstalige nummer A night like this van Caro Emerald. De medley van Fanfari Bombari wordt door het publiek zeer goed ontvangen; extra leuk omdat wij als koor vorig jaar in het kader van het Jeroen Bosch jaar hebben meegedaan aan de voorstelling Fanfari Bombari op de Isabellakazerne in Vught.

Vervolgens neemt voorzitter Frans van Woesik met een leuke toespraak afscheid van Maartje en Dennis.

Nadat als laatste toegift de klanken van Pastorale van Ramses Shaffy en Liesbeth List hebben geklonken wordt het concert afgesloten. Het publiek en de koorleden installeren zich nog lekker buiten in de warme voorjaarszon met een drankje en een hapje.

We kunnen terugkijken op een geslaagd concert en een gezellige middag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *